Transfer från flygplatsen

När man är ute och reser är det skönt om allt går smidigt och är enkelt. Då är det en bra idé att boka en transfer som hämtar upp dig från flygplatsen. Om man bokar en transfer kommer chauffören vänta på dig vid utcheckningen och ha en skylt med ditt namn på. Sedan är det bara att gå bort till bilen och chauffören kör dig till din destination som du har angett i bokningen. Detta är ett mycket smidigt sätt att resa där man slipper att stå i köer eller stå och vänta på vidare transporter.

Sök transfer från Dubrovnik här:

Sök transfer från Split här:

För att få en transfer bokar man detta online i förväg. Det är viktigt att man bokar detta innan man ska ut och resa så att fordonet reserveras och att tillgängligheten garanteras. En sista minuten bokning kan endast göras om det finns tillgängliga fordon. När man gör en bokning väljer man datum som man ska resa och vilka som är start och målpunkterna. Sedan väljer man vilken typ av fordon man ska ha. Man får reda på vilka priserna är för enkel och tur/retur transfer. Priserna är alltid angivna per fordon och inte per person. Fordonstypen varierar beroende på hur många som ska åka med.

När man har fyllt i vilken tid som flyget anländer och vart man ska kommer man få en angiven restid för an vanlig resdag. Tiderna kan variera under högsäsong då trafiken är tätare och även om det är vägarbeten på denna rutten. Om det finns förväntade avvikelser under resan kommer du att meddelas om detta. Priserna kommer inte att förändras beroende på trafik- eller vägförhållandena. Skulle det bli så att flyget blir försenat behöver chauffören bli informerad av detta så att de kan vänta på dig vid den nya ankomsttiden. Avgångstiderna till flygplatsen är ett förslag är uträknade på att man kör på vanliga vägar under normala vägförhållanden. Om man behöver ändra avgångstiden till en tid som passar bättre måste man meddela bolagets huvudkontor om ändringen av önskad avgångstid så att detta kan uppdateras. Om man inte meddelar ändringar kan inte företaget vara ansvarig för försenade ankomster. Det är viktigt att man vet om att det är lämpligt att vara på flygplatsen två timmar innan flyget avgår om man vill göra ändringar på avgångstider.

När man har gjort färdigt sin bokning kommer man få ett meddelande om att bokningen är i process och sedan sak man få en bekräftelse på bokningsstatusen. Denna process kan ta max 12 timmar men brukar i genomsnitt ta ungefär 2 timmar. När man har fått ett meddelande i e-post inkorgen är bokningen bekräftad.

Om man skulle behöva avboka sin bokning är det viktigt att man läser avbeställningsvillkoren som finns på företagets hemsida under regler och villkor så att man vet vad som gäller. Man bör även titta på bokningsbekräftelsen och följa dessa instruktioner. Man bör även tänka på att beroende på vilken tid man avbokar kan en del eller hela summan för bokningen redan vara debiterad.

Om man har speciella önskemål inför sin resa bör man meddela detta i god tid så att fordonet kan förberedas för detta. Det kan exempelvis vara så att man behöver en bilbarnstol eller tjänster för funktionshindrade personer. Barn som är under 12 år får inte resa utan sina föräldrar. Om barn som är mellan 12 och 18 år ska resa själva måste de ha en auktoriserad tillåtelse från sina föräldrar. Man kan även transportera med sig ett husdjur men då ska de vara placerade i sin resebox och placeras i fordonets bagageutrymme.

När man reser med transfer är du och bagaget försäkrad under resan men det kan även vara bra att ha en extra försäkring för hela resan.