Hyra bostad

Dalmatien lockar många människor årligen i och med det vackra vädret, klara vattnet och de härliga öarna med den underbara naturen. För att komma till Dalmatien i den östra delen av Kroatien åker man med flyget till Dubrovnik eller Split om man väljer att åka flygplan. Många väljer även att bila till Dalmatien och utforskar de olika länderna på vägen dit.

Sök lägenhet i Dalmatien här:


Sök hus / villa i Dalmatien här:

Många som åker till Dalmatien väljer att hyra ett hus eller lägenhet under sin vistelse istället för att boka ett hotell. Hyr man en bostad är det privata bostäder som man hyr vilket gör att det blir lite mer personligt och man kommer närmare landet. När man hyr en bostad får man rå om sig själv och kan välja om man vill laga mat eller om man vill gå ut på restaurang. Det blir en friare semester, lite som att vara hemma fast man är på semester och slipper allt städande. Hyr man en bostad brukar det oftast ingå slutstädning, sänglinnen, handdukar, el, vatten och värme. Oftast har de bostäderna som man hyr en egen utomhuspool. Det blir en helt annan frihet om man har en egen pool under semestern och slipper dela den med andra. Skulle det däremot vara så att man får dela poolen med andra brukar detta stå på huspresentationen.

Boka i tid

Om man tycker det är svårt att boka ett boende beror det oftast på att man har svårt att välja vart man ska bo eftersom att det finns så många platser att välja mellan. Bokar man online så kan man fylla i de önskemål man har och sedan visas alla semesterbostäder som matchar ditt sökande och som är lediga under just den perioden som du har valt. Här kan man välja om det ska vara pool där man ska bo, om det ska vara nära havet, om man får ha djur m.m. Det gäller att bestämma sig snabbt eftersom att de bästa objekten och de bästa veckorna går snabbt. Priserna varierar beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong.

Kolla upp villkoren

Om man hyr direkt genom fastighetsägaren får man ett billigare pris i och med att man slipper mellanhänder. Men om man går genom en förmedling är det ett större utbud och man får ett tryggare hyreskontrakt. Hyr man privat ska man inte betala allt i förväg och tänka på att be om kvitto. Hyr man privat är det bra att skriva ett avtal utifall att man måste avboka eller om något annat skulle hända, exempelvis att något går sönder i bostaden. Ibland kan det vara svårt att avboka och då kan det vara bra att ha en försäkring. Om man bokar genom en svensk förmedling brukar man få en skriftlig bekräftelse där alla hyresavtal och villkor anges. Skulle det sedan vara så att bostaden inte lever upp till dessa villkor kan man klaga hos Allmänna reklamationsnämnden. Bokar man genom utländska förmedlingar gäller inte de svenska lagarna och konsumentverkets avtal.