Golf i Kroatien

Under de senaste åren har det blivit allt populärare att åka till Kroatien och spela golf. Det är det milda klimatet och den vackra naturen som lockar golfspelare till en golfsemester här. I Kroatien finns det inga stora golfbanor utan minde till medelstora golfbanor vilket passar bra både för nybörjare eller för mer avancerade spelare.

När man åker till Kroatien för att spela golf finns det 5 olika golfbanor att välja mellan. Tre av golfbanorna är belägna inåt landet nära Zagreb och två vid havet i Istrien. De flesta golfklubbarna har uthyrning av golfutrustning och utbildade tränare för nybörjare. Det finns även boenden i närheten av golfbanorna för att det ska bli så bekvämt som möjligt för dig som golfspelare.
 

Golf
Golf
Golf Club adriatic i Savudrija

Denna golfbana öppnades 2009 och är belägen i byn Savudrija som ligger nära staden Umag. Från golfbanan har man en fantastisk utsikt över staden Portoroz och de Österrikiska Alperna. Golfbanan har 18 hål och har en längd på 6360 meter och en yta på 80 hektar.

Golfbanan Brijuni

Denna 18 – håls golfbana ligger på ön Brijuni och öppnades 1922. Golfbanan ligger bredvid Brijuni National Park vilket bidrar till att man spelar golf i en helt unik atmosfär med det underbara naturlandskapet och det rika djurlivet. Här kan man exempelvis beskåda Mouflon, påfåglar och rådjur när man står uppe på teen. Det idylliska landskapet har lockat många golfspelare genom åren.

Golf & Country Club Zagreb

Golfklubben är en exklusiv golfbana i närheten av staden Zagreb. Golfbanan har 18 offentliga hål och ytterligare 9 hål för sina medlemmar. Här spelar man i ett välskött vackert landskap. Här finns även ett övningsområde där upp till 40 personer kan träna samt ytterligare 15 platser för golfinstruktörer och elever till dem.

Golf Club Medjimurje

Golfklubben startades 2009 och är belägen nära byn Sveti Martin. Här kan man spela 9 håls golf i en kuperad terräng med skog och vingårdar som omgärdar banan. Gräsmattan är gjord av konstgräs vilket gör att man kan spela året runt. I angränsning till banan ligger ett golf och spa- hotell där man kan ta in och njuta av lugnet. Det finns även ett upplyst träningsområde.

Golf & Country Club ”Dolina Kardinala”

Denna 18- håls golfbana ligger I den lilla byn Krasic nära staden Karlovac. Här finns även en driving range, putting green, golflektioner och uthyrning av golfutrustning. Här hittar man även ett tillhörande hotell för att göra det så bekvämt som möjligt för dig som golfspelare. Just nu är denna anläggning stängd i och med att det är renovering på gång.
 

Golf
Golf

I juli 2017 invigdes en ny golfbana ACI Marina Dubrovnik, som har ett övningsområde med en yta så stor som en tennisplan. Det finns en minigolfbana och en golfpraktik som inkluderar alla delar av en professionell golfbana. Här kan man träna golfbanorna rätt. Men har lagt konstgräs här så att det kan vara öppet året runt.

I Stobrec lite utanför Split finns det en liten 5-håls golfbana. De har ett litet klubbhus med toaletter och nytt körområde. Man behöver inte vara medlem i en golfklubb för att kunna spela golf här utan den är öppen för alla. Under sommarsäsongen är den öppen från morgon till kväll.